Loopbaan-Ontwikkeladvies

Ben je tussen de 18 en 67 jaar en is mbo-2 niveau je hoogst genoten opleiding? Dan kun je sinds 1 april 2022 gratis een loopbaan-Ontwikkeltraject volgen! Aanmelden gaat eenvoudig via onderstaand formulier.

Om werknemers te stimuleren hun leerproces in eigen handen te nemen, heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen: elke werkende Nederlander kan jaarlijks maximaal € 1000,– voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Voor mensen die nog niet weten welke kant ze op willen, wordt daarnaast het STAP Ontwikkeladvies aangeboden.

Een persoonlijk adviestraject bestaande uit meerdere adviesgesprekken met een loopbaanprofessional, die in totaal opgeteld minimaal 4 uur duren. Een arbeidsmarkt- of ondernemersscan maakt verplicht onderdeel uit van het traject.

Weet je niet zeker of dit ook voor jou van toepassing is? Neem dan contact op.

Schrijf je in!

Gratis plekken zijn sinds 1 april 2022 weer beschikbaar. Wil je voor die tijd een loopbaan-ontwikkeladvies, neem dan contact op via onderstaand formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De inhoud van het traject

Het traject bestaat uit 3 ontwikkelgesprekken van ruim een uur en een loopbaanscan (AMK). Je sluit het traject af met een Persoonlijk Ontwikkel-Plan zodat je direct aan de slag kunt.

Jonggebleven Werkbemiddeling Gesprek klant 1

De Start

Je ontvangt per mail de inloggegevens voor het maken van arbeidsmarktscan. Je vult de AMK-loopbaanscan in voorafgaand aan je eerste gesprek.

De ontwikkelgesprekken

Tijdens de ontwikkelgesprekken ga je resultaten van de AMK-scan verder uitwerken. Wat wil je? Wat of wie heb je nodig om dat te bereiken? Hoe en wanneer ga je dat bereiken? Naast de ondersteuning en adviezen van je loopbaanadviseur kun je de ontwikkeladviezen online leeromgeving gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen.

De afsluiting

De resultaten van het Ontwikkeltraject komen kort en bondig samen in de Persoonlijk Ontwikkel-Plan (POP) dat je in de loop van het traject zelf samenstelt. Vervolgens sluit je samen met je loopbaanadviseur je Ontwikkeltraject af. Of eigenlijk: nu begint het pas echt! Met alles wat je geleerd ga je aan de slag om je doelen te bereiken. Je hebt daarbij nog een steuntje in de rug met de online loopbaanmodules die nog eens door kunt nemen, de AMK-rapportage en natuurlijk je eigen POP.